Συμμετοχές Picollo


Προετοιμάζονται τα σχολεία της Ζακύνθου για τη συμμετοχή τους στο Καρναβάλι Picollo, παρά τα όσα διαδόθηκαν από παρεξήγηση και παραπληροφόρηση ότι οι γονείς αρνούνται να επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάρουν μέρος στο παιδικό Καρναβάλι. Μιλώντας στην ΗΜΕΡΑ, Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων των σχολείων, Σάκης Γεωργάνος, ξεκαθάρισε την κατάσταση, δηλώνοντας πως η Ένωση δεν έχει κανένα δικαίωμα να ακυρώσει ή ακόμη και να παραβλέψει απόφαση που λαμβάνει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του κάθε σχολείου, με τον ίδιο τρόπο που, λόγου χάρη, ο δήμαρχος δεν μπορεί να παραβλέψει ή να ακυρώσει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Η απόφαση των Συλλόγων Γονέων dεν μπορεί να ακυρωθεί από τοπικές αρχές, ούτε καν από τον υπουργό Παιδείας. Μέχρι στιγμής μάλιστα η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική από, αφού τα 22 σχολεία που κατά μέσο όσο συμμετέχουν στο Καρναβάλι, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή τα 13 και το πιθανότερο είναι πως τις επόμενες ημέρες ίσως δηλώσουν και άλλα, με εξαίρεση κάποια μικρά, ολιγομελή δημοτικά που συνήθως δεν κατεβαίνουν στο Picollo.
Η Ενωση Συλλόγων μπορεί να εκφράσει τον προβληματισμό της αν μία απόφαση κρίνεται παρακινδυνευμένη ή ακραία (και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συντρέχει κανένας λόγος) αλλά οι αρμοδιότητές της σταματούν εκεί. «Μας παίρνει πολύς κόσμος τηλέφωνο, στην Ενωση και αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν απαγορεύουμε την απόφαση αλλά αυτή δεν είναι αρμοδιότητά μας», τονίζει ο κ. Γεωργάνος. Ωστόσο, η ανησυχία δεν κρύβεται. «Η Ενωση επιφυλάσσεται για τη συνέχεια και σίγουρα δεν κάνει πίσω, προετοιμάζεται άλλωστε για νομικές διαδικασίες προς κάθε κατεύθυνση και πως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργάνος.
Από την πρώτη στιγμή η Ενωση έχει ξεσηκωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη και τα χωριά του νησιού, με αφορμή τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών. Οσο διάστημα γινόταν έστω στοιχειώδης αποκομιδή από τα σχολεία, η κατάσταση ήταν υποφερτή. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο έχει σταματήσει πλήρως, ακόμη και από τα σχολεία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο Σκοπό των λιγοστών απορριμματοφόρων που μαζεύουν τα σκουπίδια αποκλειστικά και μόνο από τα σχολεία.
Οπως είναι γνωστό, μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μήνα ο ΧΥΤΑ στο Σκοπό θα κλείσει πια οριστικά τις πόρτες του και τα σχολεία θα βρεθούν και αυτά στην ίδια τραγική κατάσταση με την υπόλοιπη πόλη.
Οι κίνδυνοι για την υγεία χιλιάδων παιδιών κάθε ηλικίας είναι άμεσοι και η Ενωση δηλώνει πως θα κινηθεί δυναμικά.
Copy: http://imerazante.gr/2017/02/04/141166

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης