ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Πρώτη συνεδρίαση εντός των ημερών


Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε ή το αργότερο μέχρι τις αρχές της ερχόμενης, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ), αφού πέρασε από «σαράντα κύματα» ακόμη και η ίδια η σύστασή της. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθεί και επισήμως η ημερομηνία της πολυαναμενόμενης αυτής πρώτης συνεδρίασης.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Κόκλας αυτό το διάστημα ενημερώνει τους συμμετέχοντες εκπροσώπους από όλους τους φορείς και τις ομάδες-μέλη της επιτροπής, σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση, έτσι ώστε να επιλέξουν τα θέματα που θα ήθελαν να θέσουν στην Επιτροπή προς συζήτηση.
Και δεν είναι λίγα… Πρώτο και κύριο, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Σάκης Γεωργάνος, βασικό μέλημα είναι να καθοριστούν με σαφήνεια οι αρμοδιότητες και τα όρια δράσης της ίδιας της Επιτροπής, σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. «Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΠ εγκρίνει ακόμη κι τις αποφάσεις των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά παράλληλα δεσμεύει τις δράσεις κάποιων αιρετών», επισημαίνει ο κ. Γεωργάνος.
Αλλα θέματα που αναμένεται να εξεταστούν στις συνεδριάσεις της ΔΕΠ είναι το κτιριακό ζήτημα που αποτελεί από τα πλέον σοβαρά στο νησί μας και, γενικότερα, η ίδια η οργάνωση της παιδείας στη Ζάκυνθο.
Ένα από τα προβλήματα επίσης που αντιμετωπίζει η πόλη είναι ότι δεν υπάρχει αυστηρός καθορισμός των πόσων εγγραφών μαθητών γίνεται σε κάθε σχολείο, με αποτέλεσμα κάποια σχολεία να διαθέτουν τελικά υπεράριθμα τμήματα (το 1ο Δημοτικό-Καραμπίνειο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα) και σε άλλα να εμφανίζονται μισοάδεια τμήματα.
Ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τα σχολεία είναι τα αν τελικά θα πληρώνουν τους λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑΖ, έτσι τουλάχιστον όπως αποφάσισε η διοίκηση της Επιχείρησης. Η Ενωση Γονέων κρίνει πως ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, Ακης Κοντονής, αναίρεση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σε κάθε περίπτωση η πρώτη συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 
Copy: http://imerazante.gr/2016/11/09/134632 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης