Για πολλοστή φορά γινόμαστε θεατές μιας ακόμη παράστασης του θεάτρου του παραλόγου για την εικόνα του νησιού μας μέσα στα σκουπίδια. Τραγικό και συνάμα επικίνδυνο για την δημόσια υγεία και ειδικότερα την υγεία των παιδιών μας.
     Δυστυχώς αυτή η αποκρουστική και επικίνδυνη πραγματικότητα βρίσκεται και έξω από την πόρτα μας και ειδικότερα στα σχολεία.
     Την προ ημερών πρωτοβουλία - προσπάθεια των αρμοδίων αρχών και εμπλεκόμενων φορέων να απομακρυνθούν τα σκουπίδια, τουλάχιστον από τα σχολεία, δεν τη είδαμε ποτέ να πραγματοποιείται. Για άλλη μία φορά είμαστε αποδέκτες εμπαιγμού και υποσχέσεων του Δημάρχου στα παιδιά και τους γονείς, δεν γνωρίζετε κύριοι, εσείς που μας διοικείτε, ότι “Σε παιδί και σε Άγιο μην τάξεις”.
     Θα θέλαμε να δηλώσουμε και να βροντοφωνάξουμε την οργή και την αγανάκτησή μας, τον προβληματισμό μας και τον αποτροπιασμό μας για το πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας και λαμβάνει εξέχουσα θέση στην κλίμακα της σοβαρότητας και επικινδυνότητας.    
     Χωρίς να είμαστε ειδικοί και ‘’φωστήρες’’ γνωρίζουμε ότι οριστική λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών δεν μπορεί να υπάρξει σύντομα γιατί δεν υπάρχει σύμπνοια όλων των εμπλεκόμενων για τη λύση του προβλήματος, όπως τοπική αυτοδιοίκηση, αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση και κυβέρνηση, βάζοντας πάνω απ’ όλα το προσωπικό τους όφελος και συμφέρον πάνω από την υγεία των παιδιών μας.  
     Θεωρούμε όμως, ότι πρέπει επειγόντως να γίνουν ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών όχι μόνο από τα σχολεία, αλλά στο σύνολο του νησιού.
     Εάν κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε με την υγεία των παιδιών και των οικογενειών μας είναι γελασμένοι. Ζητούμε άμεσες ενέργειες για την εξομάλυνση της κατάστασης.
     Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι θα είστε όλοι εσείς οι προαναφερόμενοι, υπεύθυνοι για ότι αρνητικό προκύψει από τα παιδιά και τους γονείς, που δεν έχει να κάνει με την παιδεία, τον πολιτισμό και την έλλειψη σεβασμού.
     Γι’ αυτό λοιπόν φτάνει το ψέμα, αίσχος η αναποτελεσματικότητα σας και δώστε άμεση λύση στο πρόβλημα πριν είναι αργά.
                                                                            Με αγανάκτηση
                                                                        Το Δ.Σ. της Ένωσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης